Összes oldalmegjelenítés

2015. február 8., vasárnap

Az InfoBál borai - 2015.02.07

Hagyományteremtő jelleggel került megrendezére idén az első InfoBál.



Volt szerencsém jelen lenni az infokommunikációs szektor gálaeseményén, melynek a Hotel Mariott adott otthont.

A bál elnevezése latin-olasz eredetű, a ballare (táncolni) szóból ered. Lényegében társas táncmulatságot jelent.

Egy ilyen rangos eseményen részt venni számomra hihetetlen élményt jelentett.

A pompázatos rendezvényen három fogásos borvacsora A, B és C menüi közül lehetett választani, így mindenki megtalálhatta a számára leginkább ízlő étkeket.

A fogásokhoz pedig mind-mind különbféle finom borokat szolgáltak fel. Ezért úgy döntöttem muszáj írnom róluk.

Annyit megjegyeznék, hogy a borokat nem a Hotel Mariottban dolgozó borszomelié választotta. Ezt azért tudom mert megkérdeztem a pincértől. Jó lett volna beszélgetni a szomeliével, de sajnos erre nem adatott lehetőség.


A menü:

Holdvölgy Intuition No.1 2007 (Zéta Szamorodni)
Grillezett kecskesajt madársaláta ágyon

A sajtokra eléggé oda kell figyelni bor választása során, hiszen egyáltalán nem mindegy milyen fajta sajthoz akarunk bort választani. Kecskesajthoz leginkább Savignon blanc, Olaszrizling, Furmint és Kéknyelű passzol. A Szamorodni elég édes bor nem tudom elképzelni milyen ízélményt nyújthatot egy ilyen sajttal. De minden estre biztos izgalmas lehetett.

Egri Korona Borház vörös bora
Kacsamell francia rakott burgonya tortácskával

Vörösbor Kacsamellel. Akár a nagy könyvben. Tökéletes választás. Csak az a kár, hogy nem lehet tudni a vörös bor fajtáját. Illetve még a Furmintot tudtam volna elképzelni ehhez az ételhez.

Bock Royal Cuvée 2009
Csokoládé "ganache" és csokoládé mosse duó

Édes desszerthez vörösbor? Mármilyen meglepő csokis desszerthez igenis lehet.
Bár én a Kékfrankosnál mélyebb vizekre nem mertem volna evezni. Itt mégis megtették.
Tavaly a Bock kóstolón már megismerkedtünk egymással.
Cabernet Sauvignon gerincre épülő Pinot Noir házasítás, melyet Cabernet Franc és Merlot egészít ki. A bor ízében édes fűszerek, túlérett gyümölcsök, csokoládés, vaníliás aromák érezhetőek. Erre csak annyit tudok mondani durva lehetett ez a kombó.


B menü

Bock Hárslevelű 2012
Vörös tonhalfilé carpaccio

Hol a Furmint? Én ehhez a carpacciohoz inkább ittam volna Furmintot. De a Hárslevelű is jól összhangra talált a tonhalfilével.

Holdvölgy Meditation 2007 (Birtok Furmint)
Bélszín érme szalonnás zöldbabbal és burgonya habbal

Bélszínhez Furmint? Nos, első rádöbbenés után eszembe jutott, hogy esetleg a Furmint február miatt került ezen tétel a poharakba. De tényleg még soha nem hallottam, hogy vörös húshoz lehet fehér bort is kínálni. Minden esetre ezt megjegyzem.

Egri Csillag 2013 - Gál Tibor Pincészet
Körtés Profiterol étcsokoládé öntettel

Kellemesen üde és friss bor, ízében mandula és banán. Jól illett a körtéhez és a csokihoz.


C menü

Bock Hárslevelű 2012
Padlizsán carpaccio rukkolával és parmesan forgáccsal

Zöldséges ételhez friss fehérbor dukál. Kiváncsi lennék vajon milyen lett volna egy Rajnai Rizlinggel.

Egri Csillag 2013 - Gál Tibor Pincészet
Gorgonzolás, spenótos rizottó diós erdei gombás crust-tal sütve

Ismét sajthoz kellett bort választani. Nem egyszerű. Érdekes párost alkothattak. Hárslevelűvel vajon milyen lehetett volna?

Holdvölgy Intiution No.1 2007 (Zéta Szamorodni)
Mascarpone krém mandulás piskótával

Ez bizony nem lehetett piskóta, ha ez a bor ezzel a desszerttel találkozott. Édes élvezet.


Borból nem volt hiány a vacsora végeztével sem, ugyanis a konferencia terem előterében a Bock és Holdvölgy pincészet kínálta borait. Illetve a Vinox is kitelepült külföldi borokival. Így lehetőségünk nyílt kóstolni eredeti orosz pezsgőt.

Nagy öröm volt számomra, hogy részese lehettem az eseménynek, igazi bor különlegességeket kortyolhattam és első bálozóként átélhettem életem első bálját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...