Forralt bor, hogyan is?
1. A rossz bor se főzéshez, se forralt borhoz nem való. Ha sajnáljuk, akkor ajándékozzuk tovább:)
2. A bor passzoljon a fűszerekhez. Vörös: Shiraz (tuti tipp, szinte alig kell bele fűszer), Fehér: Tramini, Sárga Muskotály, Szürkebarát
3. Ha alkoholmentest akarunk, forraljunk nyugodtan, egyébként a forralás a fűszereknek szól:
4. Ha kevés vízzel (vagy alapborral) felforraljuk a fűszereket és utána a borral összekeverve 60-70 fokig melegítjük, megmarad az alkohol.
5. Szép, tiszta forralt bort kapunk, ha az előző pontban említett fűszerlevet összekeverés előtt leszűrjük. Ezt egyébként nagyobb mennyiségben előre is legyárthatjuk, ilyenkor magától is letisztul.
6. Ha nem akarjuk cukrozni, akkor használjunk portóit vagy késői szüretelésű muskotályt.
7. Vicces, halvány forraltbor készíthető Pinot Noir-ból, de a legmókásabb a rosé-forraltbor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése