A pompázatos hotelben karácsonyi vásár keretében borkóstolót rendeztek.
Ez idáig még nem jártam a Gresham palotában, így jó lehetőségnek tartottam, hogy az épület megismerését prémium minőségű borok kóstolásával kössem össze.
Általam kóstolt tételek:
Disznókő Furmint: üde friss bor
Disznókő Hárslevelű: finom olajos bor.
Disznókő 1413
Disznókő Hetedik: karamellás illatú, szirup szerű aszú.
Laposa - Prémium 2013: egy rizlingválogatás. Illata összetett, aszalt és érett gyümölcsök, virágok fedezhetők fel benne.
Szent Andrea - Merengő: illatában dohány, avar, fűszerek figyelhetők meg. Ízében cseresznye, szeder és konyakmeggy. Színe sötét, rubinvörös. Állaga sűrű. Magas tannintartalmú bor.
2 Ha pincészet - Courage 2011: ezen badacsonyi tételnek istálló szaga volt. Hivatalos néven brettanomyces. Eddig még csak hallottam erről a borjelenségről, most viszont megkóstolhattam egy ilyen bort. Nagy élmény volt számomra.
Említést kell tenni mindenképp az Esszenciáról, melyet bár nem kóstoltam, de kóstoló kelyheit egyedi designer készítette és amely a Disznókő pincészet védjegyévé vált.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése