Összes oldalmegjelenítés

2021. augusztus 28., szombat

Ezeket a rosékat ittuk 2021 nyarán - 2021.08.20

 Véget ért a nyár...

 

 A nyáron kóstolt 10 bort mutatjuk be a most következő cikkben.


Megkóstoltuk milyen is a Cannes-ban idén díjat nyert rosé! 

Egri borvidék 

Ostoros pincészet -  Rosé

Ugyanis idén a Mondial du Rose versenyen az Ostoros Családi Pincészet 2020-as roséja aranyérmes lett! Gratulálunk ezúton is! 
Illatos, ropogós, könnyed nyári frissítő.
A májusi cseresznyéhez egy kis vaníliás-mandulásság is társul.
A korty elbűvölő, ropogós és zamatos, mosolygós kora nyári hangulattal.
Fröccsként is bátran próbáljuk ki! 
 
 
 
 
Inkább kadarka mint rozé!
 
Csanádi Szőlőbirtok - Kadarka rozé
 Hajós-Bajai borvidék
 
 
Feszes szerkezetű, ropogós, fűszeres bor lett a fajta halványpiros gyümölcseivel, cseresznyével és ribizlivel. Friss, fiatalos, izgalmas.

 

 

CHIARLI
Lambrusco
Vecchia Modena Premium

Legyen szó borról vagy balzsamecetről, a Chiarli máig a környék meghatározó neve.
A Vecchia Modenával pedig a kezdetekhez nyúlnak vissza: a palack és a címke is egy bontatlan, féltve őrzött 1892-es Chiarli Lambrusco mintájára készült.
Viszont a megszokott Lambrusco ellentéte ez a tétel. Primőrboros illatok helyett friss földi eper 🍓 csapja meg orrunk a fémkapocs lefejtése és a dugó kipattintása után. Élénken felhabzik ahogy poharunkba töltjük. A várt mély szín helyett sötét rosé tölti meg poharunk. A korty száraz.
Modenától északra szüreteltnek hozzá. Az itteni fajtaváltozat (Lambrusco di Sorbara) halványabb színű, virágos, savhangsúlyos karakterű. Rövid áztatás után hűtve és lassan erjedt nyomásálló tartályban, ahonnan szűrve töltötték palackba kevés (8g/l) cukorral.



Kalandos utazásra hív!

Haraszthy pincészet - Pinot noir rosé

 Etyek-budai borvidék

A Haraszthy Pincészet: Haraszthy: The Story néven új termékcsaládot, bortrilógiát alkotott. A Pioneer, Sheriff és Hero névre keresztelt könnyed, nyári borok címkéi a pincészet névadójának, Haraszthy Ágostonnak legendás életútját mesélik el vidám, képregényes formában.

Színe élénk rózsaszín. Frissesség árad a palackból, üde málna illat.

 

 

Kellemes nyári bor!

Bock pincészet - Kékfrankos rosé

 Villányi borvidék

Halvány hagymahéj szín. Ropogós eper és grépfrút. Könnyed, vibráló tétel. Nem túl komplex, de kellemes nyári bor.

 

 

Minden részlete vidám, üdítő!

Bolyki - Rosé (Kékfrankos, Portugieser)

Egri borvidék 

 Rendhagyó rozé szín és rozé címke. A borvidék legnyugatibb feléből, a Határrajáró és Középbérc dűlőkről szüretelték a szőlőket. Kékfrankos és portugieser korai szüretből, rövid áztatással, hideg erjesztéssel, friss palackozással. Könnyed, vibráló savú, hosszú és kerek lecsengésű rozébor.

 

 

Figula pincészet - Rosé (Kékfrankos, Merlot)

Balaton borvidék

 A  rosé szüretnél nagy hangsúlyt fektettek a készítők a tökéletes időpont kiválasztására. A tiszta szín, a friss illat és a gyümölcsös íz szempontjából döntő jelentőségű a gyors és kíméletes feldolgozás. Kékfrankos alapú gyümölcsös, könnyed rosé. 70% Kékfrankos, 30% Merlot.

 

 

Bodri pincészet - Rozi

 Szekszárdi borvidék

 Gyümölcsös, friss, kellemes savak, bájos test és csalfa édesség málna jegyekben gazdag zamata 6-8 °C fokon teljesedik ki.

 

 

Nagyon behízelgő!

Eredet pincészet - Kékfrankos rosé

Kunsági borvidék

 100% Kékfrankos szőlőből készült. Szeptember első hetében szüretelték, reduktív technológiával készült bor. 14 fokon 13 napig tartott a fermentáció. Élénk rózsaszínű, intenzív málnás-epres illatú, ízében piros bogyós gyümölcsök.

 

 

 Igazi „kívánok még” bor!

Bezerics pincészet - Pinot noir rozé

 Zalai Borvidék


 Színe mély rózsaszín. Elegáns illata tiszta és intenzív. Eper mellett egy kis málna és áfonya jellemzi. Ízlelve friss, ropogós, kifejezetten üdítő hatású. Remek savakkal és intenzív gyümölcsösséggel bír. Egy pohárka után rózsaszínben látjuk a világot. Gazdag illat és ízvilága, ropogóssága jó kísérője könnyű ételeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...