Véget ért a nyár...
A nyáron kóstolt 10 bort mutatjuk be a most következő cikkben.
Megkóstoltuk milyen is a Cannes-ban idén díjat nyert rosé!
Egri borvidék
Ostoros pincészet - Rosé
Kalandos utazásra hív!
Haraszthy pincészet - Pinot noir rosé
Etyek-budai borvidék
Színe élénk rózsaszín. Frissesség árad a palackból, üde málna illat.
Kellemes nyári bor!
Bock pincészet - Kékfrankos rosé
Villányi borvidék
Halvány hagymahéj szín. Ropogós eper és grépfrút. Könnyed, vibráló tétel. Nem túl komplex, de kellemes nyári bor.
Minden részlete vidám, üdítő!
Bolyki - Rosé (Kékfrankos, Portugieser)
Egri borvidék
Rendhagyó rozé szín és rozé címke. A borvidék legnyugatibb feléből, a Határrajáró és Középbérc dűlőkről szüretelték a szőlőket. Kékfrankos és portugieser korai szüretből, rövid áztatással, hideg erjesztéssel, friss palackozással. Könnyed, vibráló savú, hosszú és kerek lecsengésű rozébor.
Figula pincészet - Rosé (Kékfrankos, Merlot)
Balaton borvidék
A rosé szüretnél nagy hangsúlyt fektettek a készítők a tökéletes időpont kiválasztására. A tiszta szín, a friss illat és a gyümölcsös íz szempontjából döntő jelentőségű a gyors és kíméletes feldolgozás. Kékfrankos alapú gyümölcsös, könnyed rosé. 70% Kékfrankos, 30% Merlot.
Bodri pincészet - Rozi
Szekszárdi borvidék
Gyümölcsös, friss, kellemes savak, bájos test és csalfa édesség málna jegyekben gazdag zamata 6-8 °C fokon teljesedik ki.
Nagyon behízelgő!
Eredet pincészet - Kékfrankos rosé
Kunsági borvidék
100% Kékfrankos szőlőből készült. Szeptember első hetében szüretelték, reduktív technológiával készült bor. 14 fokon 13 napig tartott a fermentáció. Élénk rózsaszínű, intenzív málnás-epres illatú, ízében piros bogyós gyümölcsök.
Igazi „kívánok még” bor!
Bezerics pincészet - Pinot noir rozé
Zalai Borvidék
Színe mély rózsaszín. Elegáns illata tiszta és intenzív. Eper mellett egy kis málna és áfonya jellemzi. Ízlelve friss, ropogós, kifejezetten üdítő hatású. Remek savakkal és intenzív gyümölcsösséggel bír. Egy pohárka után rózsaszínben látjuk a világot. Gazdag illat és ízvilága, ropogóssága jó kísérője könnyű ételeknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése