Összes oldalmegjelenítés

2012. december 16., vasárnap

Bor ruletteztem a Borkaszinóval

Hallottátok már a bor rulett kifejezést? Megmondom őszintén én még csak a Feles rulettről hallottam. A bor rulett szó hallatára viszont nem tudtam hogy mire gondoljak.

Ha ti is így vagytok ezzel akkor most megosztom veletek tapasztalataim.


Az ötlet nagyon találó a borkedvelő közönség körében lehet nemsoká több helyszínen is fogunk tudni vele találkozni. Jó tudni azonban, hogy ez egy védjegyes termék.

Én a karácsonyi céges rendezvényen találkoztam vele.

Röviden leírva ez egy vakkóstoló, játékos formában.

Lényege, hogy a rulett asztalon nem számok hanem magyarországi tájegységek, szőlőfajták, cukorfokok, évjáratok és hasonló bor készítéssel összefüggő megnevezések szerepelnek. Ez így már elég izgalmas nem?A krupié aki ez esetben akár lehet egy borász vagy egy somelié minden játékos poharába kitölti az ismeretlen letakart palackból eme nemes nedűt. A játékosok pedig megtehetik tétjeiket a zsetonjaikkal, hogy szerintük milyen bor is lapul a poharukban, milyen évjáratú lehet.


Természetesen nem csak ennyiből áll a játék. A játékvezető időközben, amíg a téteket megteszik a versenyzők, mond pár rávezető információt is a borról. Nagyon sok hasznos információt szereztem ezáltal és megerősítést is nyertem a már ismert fogalmakkal kapcsolatban.

Többek között rájöttem, hogy a számomra olyan kedves Kékfrankost sikeresen összetévesztem még mindig egy Kadarkával, viszont a nem kedvencemnek számító Aszút felismerem. Na jó ki nem? Szerintem ez az egyetlen fajta bor, amelyet hazánkban 99%-ban mindenki felismer jellegzetes színe és íze révén.


A rulett asztalon persze ott a 0 is. Ez az esetben jöhet be, ha olyan borfajtát öntenek a pohárba, amely nem szerepel az asztalon felsoroltak között. Ez esetünkben is előfordult. Ugyanis egy Kövidinka került elő, amit én Chardonnaynek véltem be.

Illetve mint megtudtam januárban elkészül a Borkaszió "World". Várom már. :)

Azonban a Borkaszinó nem csak borokkal foglalkozik, ugyanis a repertoárjukban még sör és párlat kóstoló is szerepel. Természetesen végigjártam ezeket a helyeket is, de a szívem végül visszavonzott a bor ruletthez és ott is maradtam amíg vége nem lett a rendezvénynek.

A játék végén pedig egy hasznos cseppőrrel gazdagodtam. 

"A Borkaszinó (R) a Varázs Művek Kft védjegye. A védjegy felhasználása kizárólag Varázs Művek Kft írásos hozzájárulásával lehetséges. www.borkaszino.eu"

Facebookon is elérhetőek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...