Összes oldalmegjelenítés

2020. július 3., péntek

A Lajver borászat – 2020.07.03

26 hektár, 4 tábla, 30 terasz – a borászat tervezésénél lényeges szempont volt, hogy tiszteletben tartsuk a természeti adottságokat és alkalmazkodjunk hozzájuk, hogy ezáltal a birtok minél harmonikusabban illeszkedjen a környezetbe. A négy táblán kialakított harminc teraszos ültetvény tökéletesen idomul a Lajvér patak medréhez, ami különleges és természetes mikroklímát biztosít a birtoknak.


12 szőlőfajta, 48 díj – tizenkét szőlőfajtát telepítettünk, mégsem készítünk mindegyikből önálló tételt. Bizonyos fajták számunkra kedvesebbek, ha nem önmagukban kerülnek palackba. Gyakran szokatlan, újszerű házasításokkal tudjuk a legjobban kifejezni azt, amit a szőlőtermesztésről és borkészítésről gondolunk.


5 funkció, 3 szárny – az ultramodern, tiszta vonalú épület a kompromisszumoktól mentes feldolgozás koncepciója köré épült. Célunk az volt, hogy a tájba jól illeszkedő, építészetileg kiemelkedő épületet hozzunk létre, amelynek a jelentős része a föld alatt van. Az építés során az olyan természetes anyagok felhasználására törekedtünk, mint a fa, beton, kő, fém és üveg. A létesítmény minden szükséges funkciónak tökéletesen megfelel: egyszerre látogatóközpont, borbisztró, ipari épület, raktár és pince. A természetes borkészítés lényege a szőlő kíméletes feldolgozása, amely a modern gravitációs technológián alapul.

1 márka: Lajver

www.lajverwine.com


 A cikk a HungarianWines sajtóközleménye alapján készült!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...