Összes oldalmegjelenítés

2021. április 9., péntek

Megjelent a TokajKalauz 4. kiadása! - 2021.04.09

 TokajKalauz: Együtt minden, ami Tokaj!

 

Megjelent az eddigi legátfogóbb könyv a tokaji régióról


Április 9-én debütált a kétnyelvű TokajKalauz, mely immár negyedik kiadásával mutatja be a történelmi borvidék csodáit a legizgalmasabb pincéktől, a helyi gasztronómián, rendezvényeken
és legszebb kirándulóhelyeken át a legjobb szálláshelyekig. A friss kötetben három újabb borászat kapott csillagos értékelést, és a sok látnivaló mellett immár több mint 150 meghatározó, kortárs pincészetet ismerhetnek meg belőle az olvasók.

A 2014 óta frissülő, szabad és független kalauz a borvidék mindenkori pillanatképét igyekszik
rögzíteni, benne a régió sokszínű látnivalóival, ügyelve arra, hogy ne csak a borkedvelők
kapjanak hasznos útmutatást a környékről indulás előtt. 

- Például a vizek szerelmeseinek ott a Bodrog és a Tisza, a kirándulni vágyók a 10 legszebb kilátással rendelkező történelmi dűlőn túl a Zemplén várai és természeti csodái közül válogathatnak. A gasztronómia iránt fogékonyak számos sajtműhely, kávépörkölő, lekvármanufaktúra vagy épp helyi pékség, pálinka-, sőt sörfőzde felé is vehetik az irányt. Akik pedig egy teljes hetet töltenének el Hegyalján, azoknak egy változatos, 7 napos programajánló is segít tartalmasan megtervezni az ott töltött időt!

A Tokajért dolgozó nőknek ajánlva Hegyalja számos elismert borászatát vezetik nők. Az idén is szerzői gondozásban megjelenő kiadást a Tokajért dolgozó nőknek ajánlja a szerző, így a felvidéki születésű hegyaljai borász, Bodó Judit mellett Caroline Gilby brit Master of Wine is mélyinterjúban mesél a tokaji borok szerepéről a világ borpiacán. Emellett rendezvénytippek, évjáratértékelő, toplisták, kóstolási jegyzetek és infografikák mutatják be a sajátos tokaji bortípusokat és számtalan briliáns táji és
pincei fotó színesíti a kiadványt, melyek egyébként nagyrészt szintén a szerző, Ripka Gergely
munkái.

Hű korlenyomat, nem csak a legjobbakról “Kell, hogy legyen korlenyomat arról, merre tart ma ez a történelmi borvidék. Az évszázadok folyamán mindig megvoltak Hegyalja egyedi kihívásai és ma is rengeteg folyamat és hatás nehezedik az itt alkotó emberre. Az én célom, hogy elmeséljem a történetüket, és az olvasó képet kapjon róla, kik és hogyan határozták meg ennek a borvidéknek a jelenét és jövőjét. De ha mondjuk 200 év múlva veszi kezébe ezt a könyvet valaki, s innen fogja megtudni, hogy az üknagyapja két hektáron szőlőt művelt a tállyai Palota-dűlőben, akkor ez a kiadvány célba ér.” - vallja a szerző.

 

Élmények várnak mindenkit Hegyalján!

Külön fejezet mutatja be a tokaji aszú 500 éves történelmét, izgalmas kóstolási élmények, az
elmúlt évtizedek jelentős referenciaborait felvonultató borkatalógus és a kiemelkedő birtokok
csillagozása is bemutatja az izgalmas kortárs borászközösség színterét az olvasónak.

Az előző kiadás idén a Gourmand International Awards Best in the World 4 döntőse közé került
‘európai boros könyvek’ kategóriában, a szerzőt pedig a Vinum Praemium Alapítvány Borászok
Barátja is jelölte idén (mindkettőnek júniusban lesz eredménye). A friss kötet április 9-től szerzői kiadásban és a Scolar Kiadó által érhető el az ismert hazai könyvesboltokban és a borvidék
számos szolgáltatójánál. Fedezze fel Ön is a Tokaji borvidéket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...