Összes oldalmegjelenítés

2015. szeptember 5., szombat

Szépasszony-völgy kora ősszel - 2015. szeptember

Életemben másodszor jártam a Szépasszonyok-völgyében. Bár első alkalommal még gyerek voltam így már nem igazán emlékeztem rá, de valahogy a történelmi pincesor emléke megmaradt.





A völgy igazán magával ragadó.  A pincéket minősítő táblarendszerrel  látták el, ahol a bor minőségét a Hegyközség garantálja.


Helyi kóstolható borok:

Egri Cabernet Sauvignon: Mélyrubin színű, intenzív gyümölcsillattal bíró hosszan tartó ízű, gazdag zamatú száraz vörösbor.

Egri Chardonnay: A szőlőfajta adta lehetőségekkel élve az üde, friss, reduktív, gyümölcsös borok mellett újabban megtalálhatóak a barrique (új, kiégetett tölgyfa hordó) erjesztésű-érlelésű borok is

Egri Kékfrankos: Élénkvörös színű, diszkrét gyümölcsillattal bíró vörösbor. Üde savas jellege az idősebb boroknál finom ízharmóniában oldódik föl.

Egri Leányka: Rendkívül kellemes, szőlővirágra emlékeztető illatú, gazdag zamatú, kissé lágy, tüzes fehérbor. Száraz, félszáraz és félédes borként forgalmazzák.

Egri Muskotály: A friss muskotályszőlő illatát és zamatát magában hordozó félédes fehérbor.

Egri Olaszrizling:
Üde zamatú, markáns savú, kesernyés utóízű fehér száraz bor.


Nagyon kellemes kis sétát lehet tenni a pincesoron és még ha nem is állunk meg minden egyes pincénél finom bort kóstolni, megcsodálhatjuk az egyes pincék kialakítását.
 


Nem egy pincészet előtt még padokat is kihelyeztek, hogy a borra szomjas látogatót még inkább kóstolásra invitálják



Természetesen nem hagyhattuk ki a borospince látogatást így betértünk egy toszkán hangulatú kis családi pincébe. A pince 50 m hosszú és finom a borospincékre jellemző illatot lehetett odabenn érezni. Beljebb haladva pedig acéltartályok sorakoztak.



Természetesen nem távozhattunk bor nélkül így vettem egy litert az Egri Leánykából, az Egri Bikavérből és az Egri Muskotályból is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...