Bár rengeteg online felület ajánl
utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így
sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az
útikönyvek sem írnak.
Fotó: Furmint photo |
Ez a
gondolat vezette Bujdosóékat, amikor a pincészetük honlapján és
közösségimédia-felületein elindították tavaly tavasszal a helyi értékeket
bemutató sorozatukat. Az időzítés nem volt véletlen, akkoriban kezdett
formálódni egy összefogás a balatonlellei vállalkozások között, aminek
természetesen az a célja, hogy megmutassák: a Balaton egész évben rengeteg
programot nyújt.
Fotó: Furmint photo |
„Nekünk az egész életünk a Balaton,
nem is értjük, hogy lehet, hogy olyan sokan mindössze a néhány nyári hónap
alatt jönnek ide” – a cél az volt, hogy ezen az ellentmondáson változtassanak. Az
elmúlt egy évben ennek elérésére minden hónapban bemutattak egy-egy
rendezvényt, kirándulási célt, éttermet. Az elsődleges szempont az egész éves
nyitvatartás és a minőség volt, ezek azok az értékek, amiket Bujdosóék szerint
érdemes képviselni. Maguk is meglepődtek, hogy az első ötletelést követően már
egy egész évre való tematikát össze tudtak állítani, a lista pedig azóta
bővült, ami azt bizonyítja, hogy a környék rengeteg értéket rejt.
„Örömteli, hogy egész éven át nyitva
tartó helyekről tudunk sorozatot indítani, ez 5 éve elképzelhetetlen lett
volna. Azt látom, hogy a hasonlóan gondolkozó vállalkozások egyre bátrabban
ajánlják egymást, felelősséget vállalva a másikért. Jó szívvel tesszük ezt, hiszen
ismerjük egymást régóta, ez a borvidéken így működik már jó ideje. Az elmúlt
egy év bebizonyította, hogy nem érdemes külső segítségre várni, az
összefogásban olyan erő van, ami átsegít a nehézségeken” – mondta Bujdosó Ferenc. A
pince számára egyébként sem újdonság az együttgondolkodás, az összefogás,
hiszen a Balatoni Kör aktív tagjai, és annak indulása óta minden évben
készítenek BalatonBort.
Fotó: Furmint photo |
Az
elején egyévesre tervezett sorozat folytatódik, Bujdosó Ferenc szerint van még
bőven téma a környéken, és az sem titok, hogy több pozitív visszajelzés
érkezett a kezdeményezésükkel kapcsolatban.
„A Somogyi-dombság rengeteg olyan
kincset rejt, amiket egyelőre még kevesebben ismernek. Emellett a parthoz
közeledve azt látjuk, hogy egyre több minőségi vendéglátóhely jelenik meg, ma
már 3-4 komoly minőséget képviselő éttermet tudunk ajánlani. Ha az idelátogatók
megtapasztalják, hogy mennyivel izgalmasabb a déli part, mint azt elsőre
gondolnák, akkor később visszatérnek hozzánk, hosszú távon pedig csak ez lehet
a célunk.”
A
sorozat eddigi részei elérhetőek a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet honlapján,
ide érdemes ellátogatni az év során, ha új tippekre vagyunk kíváncsiak:
A cikk, a Wineglass Communication sajtóanyaga alapján készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése