Összes oldalmegjelenítés

2010. szeptember 5., vasárnap

19. Budavári borfesztivál - 2010



Az ünnepi forgatagon 15 ország  több mint 200 borászata és két színpadon közel hatvan kulturális produkció várta a látogatókat.

Voltam olyan szerencsés, hogy a névnapomat ünnepelhettem itt. Ugyanis a fesztivál szeptember 8-án kezdődött.

A Borkiállítás és Vásáron Magyarország borászainak színe-java kínálta kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a vendégrégió jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra került. A borkínálatban ott voltak a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken, többek között a 11. VinAgora Nemzetközi Borversenyen érmeket, díjakat nyert borok, valamint készítőik.

Díszvendég ez évben a Kárpát-medence határon túli magyar borászata.



Az öt napon át tartó rendezvényen volt többek között borbíráló tréning és Fesztivál Bora választás a VinAgora sátorban, pezsgőlovag avatás a nagyszínpadon, szüreti felvonulás és néptánc-gála, játék és meglepetés.



A kiváló borok mellett sokszínű, tájjellegű gasztronómiai kínálat várta a látogatókat. Ínyencek, nagyétkűek, édesszájúak egyaránt megtalálhatták a kedvükre valót. A már jól bevált borkorcsolyák, sajtok, a tapolcai pisztráng, balatoni süllő, jókai bableves, sült kolbász, és a töki pompos.

Valamint az Oroszlános udvar, ahol a Kárpát medence elfeledettnek hitt ételeit lehetett megkóstolni. Mint a Savanyú tormalevest belsőségekkel, zöldségekkel, a Kakastaréjos aprólékokat házi tarhonyával, a Füstölt borjúnyelv sütőtök pürével, vagy a Vadragu mákos nudlival, amelyek olyanok, mint amilyeneket nagyanyáink otthon főztek még. Volt Szittya pita, Embörös rétes és idén először Pogácsa és Perecház, Kürtöskalács is volt.

Kóstoltam Polgár kékfrankos 2007-t, rosét és finom sajtokat ettünk a jó borokhoz.

A rendezvény nagyon tetszett viszont irtó drága és inkább a pénzesebb magyar illetve külföldi vendégeknek éri meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...