Összes oldalmegjelenítés

2013. április 30., kedd

Dúzsi Pincészet borkóstoló - Kóstolójegyzetek Gastroblog szervezésében

A Kóstolójegyzetek Gastroblog szervezésében vettünk részt ezen a kóstolón, amely a város szívében a Balettcipő étteremben került megrendezésre.



Az est során a szekszárdi Dúzsi Pincészet borait kóstolhattuk meg, Dúzsi Tamás pedig a kóstolás ideje alatt beszélt családjáról, önmagáról és a borairól.

Dúzsi Tamást szokás rozékirálynak is hívni. Világéletében saját, magas elvárásai nyomán készítette borait, s elvétve nyúlt mellé. Olyankor csak második lett a borversenyen.

Elsőként a 2012-s Fürtikét ízlelhettük meg, amely a ház alapborai közül a tramini-hárslevelű nászából született üde, könnyed, gyümölcsös-citrusos bor.

Majd a Kékfrankos Rosé 2012 következett. Alacsony alkoholtartalommal, szamócás jegyekkel hódító, szinte selymes bor.

Grátis tételként kóstolhattuk a Cabernet Savignon rosét.

A bemutatott és kóstolt boroktól igazán jó kedv kerekedett minden asztalnál, a vörösborok pedig még csak ekkor következtek.

Elsőként Dúzsi Marci 2012. Gyönyörű, sötét, érett színével, sűrű fekete ribizli illattal csalogató, a legendás termőterületről érkező, klasszikus Lányvári Kékfrankos 2009.
 
Második tétel a La Tour de Dúzsi 2009-et kortyolhattuk. A környék legjobb fajtáit házasító érett, tanninos válogatás.

Végül pedig az Ó vörös cuvée következett.

A borok nagyon finomak voltak örültem, hogy részt vettem ezen a kóstolón.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...