A Kóstolójegyzetek Gastroblog szervezésében vettünk részt ezen a kóstolón, amely a város szívében a Balettcipő étteremben került megrendezésre.
Az est során a szekszárdi Dúzsi Pincészet borait kóstolhattuk meg, Dúzsi Tamás pedig a kóstolás ideje alatt beszélt családjáról, önmagáról és a borairól.
Dúzsi Tamást szokás rozékirálynak is hívni. Világéletében saját, magas elvárásai nyomán készítette borait, s elvétve nyúlt mellé. Olyankor csak második lett a borversenyen.
Elsőként a 2012-s Fürtikét ízlelhettük meg, amely a ház alapborai közül a tramini-hárslevelű nászából született üde, könnyed, gyümölcsös-citrusos bor.
Majd a Kékfrankos Rosé 2012 következett. Alacsony alkoholtartalommal, szamócás jegyekkel hódító, szinte selymes bor.
Grátis tételként kóstolhattuk a Cabernet Savignon rosét.
A bemutatott és kóstolt boroktól igazán jó kedv kerekedett minden asztalnál, a vörösborok pedig még csak ekkor következtek.
Elsőként Dúzsi Marci 2012. Gyönyörű, sötét, érett színével, sűrű fekete ribizli illattal csalogató, a legendás termőterületről érkező, klasszikus Lányvári Kékfrankos 2009.
Második tétel a La Tour de Dúzsi 2009-et kortyolhattuk. A környék legjobb fajtáit házasító érett, tanninos válogatás.
Végül pedig az Ó vörös cuvée következett.
A borok nagyon finomak voltak örültem, hogy részt vettem ezen a kóstolón.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése