Összes oldalmegjelenítés

2013. július 31., szerda

Boros könyvek az Alexandrából

Az Alexandra könyvesbolt nagy nyári leárazása (júl 15-szept 15) között bukkantam rá két fantasztikus boros könyvre.

Az egyik könyv Matt Skinner - A borokról egyszerűen, mindössze 2450 Ft volt


http://productimages.sokoweb.hu/000/000/00f/65017/product_img_0000065017_th_600.jpg
 

Könyvajánló

Egyszerűen muszáj voltam megvenni, hiszen minden alapvető információ benne van a borokról, üvegekről, kiöntőkről. Tanácsok a vásárláshoz, fogyasztáshoz, tároláshoz.
A könyv egyedüli hibája, hogy külföldi emberke írta a külföldi borokról. De sebaj a magyar borokhoz meg ott vannak a borkóstolók. :P

A másik könyv Imre Dlusztus - Ottó Kaiser - Weinkeller

http://s0.olcsobbat.hu/images/4fabd324c1a99f8c68002bc9-225x225-resize-transparent.png

Könyvajánló: Egy pohár bor a magyar kultúrtörténet esszenciája. Magyarország évszázadokon keresztül bornagyhatalom volt, mert mindene megvolt hozzá, hogy az legyen: szaktudás, gazdag hagyomány, megfelelő talaj, kitűnő klíma, alkalmazkodó fajtaösszetétel és a borászathoz nélkülözhetetlen nemzeti romantika. Hazánk minden vára és kolostora alatt volt bortárolásra alkalmas pince. A könyvünkben bemutatott pincék, présházak, pincefalvak azonban nem skanzenek, hanem a magyar gazdaság megújuló és megújító lehetőségének csodálatos adottságú építményei.


A könyv német nyelvű és mindössze 500 Ft volt!
Nemrég jött az ötlet, hogy németül vagy/és angolul szeretnék a borokról olvasni. Arra gondoltam majd antikváriumba megyek, de szembe jött velem a könyv így muszáj voltam megvenni. Szép színes fotók színesítik a lapokat.

Persze ettől még egy szabad hétvégémen nyakamba veszem a Kálvin teret és végig járom az ottani összes régi kincseket rejtő boltokat.

Elkezdtem olvasni mindkét könyvet, de lassan haladok velük, hiszen jön az ősz és jönnek a borkóstolók is. Már a naptáram kezd betelni, hogy hova is kell mennem ebben az évben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...