Összes oldalmegjelenítés

2013. szeptember 6., péntek

Borfakasztó - Boldog Új Évjáratot Kívánunk!

Elkezdődött a szüret!

Szeptember 5-én 18 órától került megrendezésre a Neon Borbár-ban az idei "Borfakasztás".

Az eseményt a Vylyan bortársaság szervezte, mely során koccinthattunk az új 2013-mas Vylyan évjárat születésére, a szüret első friss, zamatos mustjával.

Szüreti hangulatot idézett a kis szőlőprés, melyből az év első friss szőlőszemeiből nyert mustot préselték a szervezők. De akár magunknak is préselhettünk, ha voltunk elég vállalkozó kedvűek. Én nem voltam.

A Gyulai Pálinka Manufaktúra jóvoltából lehetőségünk volt megkóstolni egy Merlot és egy Cabernet Franc törkölypálinkát. Erre már inkább jeletkeztem.

A szervezők az est során gumicsizma szépségversenyt is szerveztek, melyre ketten jeletkeztek és mind a ketten meg is nyerték.
A borkirály és a borkirálynő választás sorsolás alapján ment. Egy öt kérdésből álló tesztet kellett kitölteni. Itt meg kell jegyezzem, a kérdések nagyon egyszerűek voltak. A szerencsén múlt, hogy végül kit húznak ki nyertesnek a kalapból.

Borkóstoló nem volt, az elfogyasztott borokért fizetni kellett.

A hangulatról élőzene gondoskodott. A zenészek kívánságokat is teljesítettek, bátran lehetett tőlük zenét kérni.

Összegzésként kellemes estét töltöttünk el, jó hangulatban és reméljük, hogy ideális lesz a szüreti időjárás és finom borokat kóstolhatunk majd 2013-ból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...