Összes oldalmegjelenítés

2014. június 15., vasárnap

Badacsonyi borozás




 Nagy álmom valósult meg mikor idén kora nyáron Badacsonyba vettük az irányt.

Igazi kiránduló idő volt. Kék ég, szikrázó Balaton, kevéske szellő lengedezett.



A nap során betértünk pár borozóba és megkóstoltuk a badacsonyi borokat.

Legelsőre az Imre pincészetbe tértünk be, ahol a Kéknyelűvel (350 Ft/dl) ismerkedtem meg közelebbről, mely méltán híres bor ezen a vidéken. Valamint egy száraz muskotály is a poharunkban landolt. Eddig nem is tudtam, hogy egy muskotály lehet száraz is. Gyorsan vettem is belőle egy üveggel.


A Rózsakő vendéglőben kóstoltam Rózsabort (210 Ft/dl), melynek tényleg rózsa illata és íze van. Illetve a Zenitet (210 Ft/dl) is megízleltem. Ez eléggé karakteres, férfias bor. Különlegességnek számít a bodza bor (430 Ft/dl), melyet itt árulnak, így éltünk a lehetőséggel is meg is kóstoltuk. Az íze a bodza szörpre emlékeztetett.



Utunk során ellátogattunk a Laposa borászatba is. Itt egy fehér boros fröccsöt (450 Ft/dl) és egy illatos rozét kóstoltunk (430 Ft/dl). A panoráma a teraszról nagyon szép.

Borfokoló fényképe.



Végezetül nem marad ki a sorból az Olaszrizling sem, mely egy kis hordócskában (1400 Ft/2l) haza is jött velem.

Az árak eléggé változatosak. A hegy lábánál 100 Ft/dl-rt is lehet bort venni. Bár annak az íze olyan is. Illetve 490 Ft/dl-t is lehet venni bort, viszont az már meg is szólal.

Minden esetre nagy élmény volt számomra ez a bortúra és szeretnék még többször ellátogatni erre a vidékre, mert tényleg csodálatos, mint látványban, mint ízélményben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...