Összes oldalmegjelenítés

2014. június 1., vasárnap

Közép-európai borászatok kiállítása a FUGA galériában


Sonberk-i pincészet

A Fuga galériábab került megrendezésre ezen neves kiállítás, amely rávilágít a közép-európai borkultúra és a kortárs építészet kapcsolatára.

A kiállítást Bálint Imre, a Budapesti Építész Kamara elnöke nyitotta meg.
Kurátor: Dan Merta, a Jaroslav Fragner Galéria vezetője.

Krásná Hora-i borászat
 Világszerte hódolnak a bornak. Egy vonzó borászat kialakítása a világ minden vezető építésze számára megtisztelő feladat. A prágai Jaroslav Galéria vándorkiállítása nyolc, borászati hagyománnyal rendelkező ország - Ausztria, Magyarország, Szlovákia, Olaszország és Csehország legérdekesebb projektjeit vonultatja fel. 
The world has fallen in love with wine. To create an attractive vineyard belongs to prestigious commissions for world top architects. The exhibition presents the most important projects from eight countries with rich wine history: Austria, the Czech Republic, Germany, Hungary, Italy, Poland, Slovakia and Slovenia. The wine architecture is presented here as a cultural and social phenomenon and a link between traditional craft and modern progressive design.
 
A borászatok építészete kulturális és társadalmi jelenségként kerül bemutatásra, mint a hagyományos mesterséget és a modern progresszív designt összekötő kapocs. A kiválasztott borászatok építészetükön túl kitűnő borokkal is jeleskednek. A kiállítás a borászatok legújabb trendjeit mutatja be, melyek a bortermelést minden látogató számára vonzóvá teszik, és elősegítik a borvidékek további fejlődését.


A rendezvényre két cseh (Sonberk, Krásná Hora) és egy szlovák borászatból (Elesko) érkeztek borok. Persze végigkóstoltuk az összeset. :)A projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap és a budapesti Cseh Centrum támogatásával jött létre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...