Összes oldalmegjelenítés

2014. szeptember 20., szombat

A "hungaricum" szőlőfajtákat a poharakba





 A soron következő bejegyzésben számba vettem a magyarországi "hungaricum" szőlőfajtáka.

Fehér bort adó szőlőfajták:
Arany sárfehér
Kövérszőlő
Budai zöld
Szerémi zöld
Hárslevelű
Furmint
Juhfark
Badacsonyi kéknyelű
Ezerjó (Fehér bakator)
Piros bakator
Cserszegi fűszeres
Muskotály
Pozsonyi fehér
Sárfehér
Királyleányka (Kövérszőlő és a Leányka természetes hibridje)
Balafánt

Vörös bort adó szőlőfajták:
Kadarka
Kékfrankos
Turán
Portugieser (Kékoportó)
Menoir (Medoc noir)
Purcsin

Nemesítések:
Bíborkadarka: Kadarka és a Muscat bouschet keresztezésével 1948-ban
Irsai Olivér: Csabagyöngye és a Pozsonyi fehér 1930-ban
Ezerfürtű:  Hárslevelű és a Piros tramini


Csabagyöngye


Cabernet franc · Cabernet sauvignon · Chardonnay · Csókaszőlő · Olaszrizling · Sauvignon blanc ·Szürkebarát (pinot gris)· Zöld veltelini · Zweigelt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...