Összes oldalmegjelenítés

2015. március 24., kedd

Lisicza borok- és csokoládé kóstolása a Borháló Újbudában - 2015.03.19




 Ez alkalommal Lisicza Sándor jött el a Borhálóba, hogy személyesen kínálja borait a Borhálóba ellátogató közönségnek.

Az 1998-ban alapított családi borászat szíve-lelke Lisicza Sándor, kinek legfőbb segítője, István. 14,5 hektár szőlőterületük, a Pécsi borvidéken található kis falucska, Helesfa határában található. A szőlőt középmagas kordonon, rövidcsapra metszve művelik. A borok fajtaösszetétele igen változatos: cirfandli, sauvignon blanc, cserszegi fűszeres, hárslevelű, cabernet sauvignon, cabernet franc, pinot noir, kadarka, portugieser. Sándor hisz a régi mondásban, miszerint a jó borhoz jó szőlő kell, így semmit nem bízva a véletlenre, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgoz fel a borkészítés során. Magas hozamkorlátozással műveli a szőlőt, ezért tudja szinte mindegyik fajta legegészségesebb, valódi arcát, karakterét megmutatni.


Kóstolt tételek:

Sauvignon Blanc 2014
Cserszegi fűszeres  2014
Cirfandli 2014
Cirfandli hordóminta
Rozé Kékfrankos-Merlot-Néro
Helesfa Cuvée
Merlot 2013
Cabernet Franc


A borok után pedig következett a Csokoládé kóstoló. A Csokoládé múzeumból érkezett a Borhálóba Farkas Elemér, aki szívéjesen kínálta kóstolásra az általa elhozott csokoládékat.

Kóstoltunk 60%-os csokoládéba forgatott aszúszemet, kakaóba forgatott kakaóbabot illetve boros pralinét is.

Ezen gasztronómiai élmények után önfeledten kissé bódultan távoztunk a rendezvényről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...