Összes oldalmegjelenítés

2016. február 13., szombat

II. Infobál borai - 2016.02.13

Teszteltük az idei Infóbál borait.





Sajnos az idei Infóbálon nem lettek feltüntetve a menüben az ételekhez kínált borok nevei és származásuk pontos ismérvei, így maradt a vakkóstolás.

Viszont megnyugtatásul a felszolgált borok nagyon is jól passzoltak az ételek mellé.

Az előételhez egy száraz szamorodnit töltöttek, ami illatra meglepő módon édeskésnek bizonyult, és csak a nyelven mutatta meg mennyire is száraz, de a zsíros kacsamájat kellőképpen kiegészítette.

A főfogás mellé, ami (egy tányéron két fogás) csirke rókagomba pürével, ricotta gnudival, és aszalt gyümölcsökkel töltött sertésszűz, sherryecet-mártással, serpenyős burgonya volt, egy testes, száraz vörös bor érkezett - nagyon helyesen.

A desszertként felszolgált krémes tejcsokoládétorta mellé, egy édes, desszertbort kínáltak, amely egy csöppnyi aszús utóízzel adta át magát ízlelőbimbóinknak.


Az est során az előtérben is találkozhattunk borokkal.

A Vinoxnál már ismerősként üdvözölhettük Csáki Pétert, akivel mindig jó eldiskurálni a hazai borok helyzetéről, és a külföldi borok sokszínűségéről. Ezúttal ausztrál borokat ajánlott, melyek egy kiadós vacsora után igazi szomjoltókként szolgálnak.

A Veritas Borkereskedés szintén képviseltette magát a rendezvényen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...