Teszteltük az idei Infóbál borait.
Sajnos az idei Infóbálon nem lettek feltüntetve a menüben az ételekhez kínált borok nevei és származásuk pontos ismérvei, így maradt a vakkóstolás.
Viszont megnyugtatásul a felszolgált borok nagyon is jól passzoltak az ételek mellé.
Az előételhez egy
száraz szamorodnit töltöttek, ami illatra meglepő módon édeskésnek
bizonyult, és csak a nyelven mutatta meg mennyire is száraz, de a zsíros
kacsamájat kellőképpen kiegészítette.
A főfogás mellé, ami (egy tányéron két fogás) csirke rókagomba pürével, ricotta gnudival, és aszalt
gyümölcsökkel töltött sertésszűz, sherryecet-mártással, serpenyős
burgonya volt, egy testes, száraz
vörös bor érkezett - nagyon helyesen.
A desszertként felszolgált krémes tejcsokoládétorta mellé, egy édes,
desszertbort kínáltak, amely egy csöppnyi aszús utóízzel adta át magát ízlelőbimbóinknak.
Az est során az előtérben is találkozhattunk borokkal.
A Vinoxnál már ismerősként üdvözölhettük Csáki Pétert, akivel
mindig jó eldiskurálni a hazai borok helyzetéről, és a külföldi borok
sokszínűségéről. Ezúttal ausztrál borokat ajánlott, melyek egy kiadós
vacsora után igazi szomjoltókként szolgálnak.
A Veritas Borkereskedés szintén képviseltette magát a rendezvényen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése