Összes oldalmegjelenítés

2017. október 5., csütörtök

V. Junibor- és gasztroünnep - 2017.

„Egy korsó bor, egy ropogós kenyér – és Te.”/E. Fitzgerald/ 




33 család, 40 borász és az ország majdnem összes borvidéke. Frissek, fiatalok, energikusak, világlátottak. Ők a Junibor Egyesület, akik a DiVinóval karöltve ötödik alkalommal veszik birtokukba a Bazilika előtti teret.


A Junibor létrehozásakor egy egymást segítő szakmai- baráti közösség megteremtése volt a cél, hogy együtt meg tudják szólítani a fiatalabb generációt is a borkultúra, a magyar bor népszerűsítése ügyében. Tagjai között vannak sokadik generációs borászok, akik borász családban születtek, de olyanok is, akik maguk kezdtek bele a szőlőtermelésbe.



Kardos szőlőbirtok






Pfneiszl pincészet

A VinCE Magazin standján péntektől vasárnapig CEWI-VinCE rapid kurzusok kínáltak új ismereteket azoknak, akik érdeklődnek a borvilág szakmai oldala iránt. A 30 perces kurzusokon naponta kétszer vezették be a vendégeket a borkóstolási alapismeretekbe, egy-egy szőlőfajta vagy bortípus rejtelmeibe Németh-Hehl Szilvia, a CEWI borsuli oktatójának vezetésével.

  • Természettudatos Juniborok
  • "Mediterrán" vörösborok (Dél-Balaton, Szekszárd, Villány)
  • Junicsajok nem csajos borai


 




Jandl pincészet

Jekl pincészet

Gál Lajos pincészete

Árvay Angi és Szabolcs

Kardos szőlőbirtok, ifj. Kamocsay Ákos


Laposa Birtok

Bussay pincészet

Konyári pincészet

Erzsébet pince,  Babiczky pincészet

Kovács Tomi, Kis Tomi
 


A JUNIBOR tagjai: Árvay Angi és Szabolcs, Babiczki László, dr.Bussay Dorottya, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, dr. Demeter Endre, Frittmann Peti, Gál Peti, Gere Andi, Gere Viktória, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, ifj. Franz Reinhard Weninger, ifj. Gál Tibor, ifj. Dúzsi Tamás, ifj. Figula Misi, ifj Heimann Zoli, ifj. Kamocsay Ákos, ifj. Prácser Miklós, ifj. Szepsy István, Jandl Arnold, Jekl Flóra, Kardos Gábor, Kiss Gábor, Kis Tamás, Konyári Dani, Kovács Tomi, Laposa Zsófi és Bence, Miklós Csabi, Pfneisl Birgit Katrin, Prácser Hajni és Miklós, Sebestyén Csilla és Csabi, Takler Andris, Vesztergombi Csaba, Wille-Baumkauff Stefan



Támogatók

sponsor-2sponsor-6
sponsor-3sponsor-4
sponsor-5sponsor-5


sponsor-5

Juniborunnep.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...