"A
világhírű magyar találmányok ihlette koktélok azokat az innovatív,
izgalmas történeteket dolgozzák fel egy-egy különleges italban, amiket
akár a külföldiek is ismerhetnek – mint a Rubik-kocka, a C-vitamin vagy a
golyóstoll –, most pedig meg is kóstolhatják őket extravagáns
köntösben."
Ismét Live on the Terrace a Duna-korzón
Idén ismét visszatér az InterContinental
Budapest Live on the Terrace eseménysorozata. Élő zene, dj, gasztrofinomságok
és a hotel saját fejlesztésű, magyar találmányok ihlette koktéljai mellett
lehet élvezni a tavaszi-nyári naplementéket Budapest egyik legszebb
kilátásával.
A csütörtök a latin zenéé, amikor a Mai Rumba
zenekar játszik a bárban, pénteken pedig a Corso Étteremben az akusztikus zenéé
a főszerep. Emellett egy komplett gasztronómiai élményt kapnak a vendégek
azáltal, hogy a mostanában nagy divatnak örvendő Green Eggben maguk is tevékeny
részesei lehetnek vacsorájuk elkészítésének. Szombaton dj és énekesnő adja meg
az este hangulatát, így egy laza étkezés és koktélozás után neki is lehet vágni
az éjszakának.
Az étterem konyháját vezető Gullner Gergő séf
külföldi tapasztalatszerzés után tért vissza Magyarországra, és célja a magyar
tradíciók újragondolása, az őt ért nemzetközi hatásokkal együtt. A
tradicionális fogásokat átalakítva bemutatja a regionális, határainkon átívelő
gasztronómiát, a dalmát tengerparttól egészen a Tátráig. A négy évszak
szezonális lehetőségeit és a lokális alapanyagokat helyezi előtérbe, valamint
kifejezetten figyel a környezettudatosságra. Ehhez kapcsolódóan a világszerte
egyre elterjedtebb „zero waste” trendet követi, az élelmiszer minden
hasznosítható részét felhasználja. A hotel tetején elbújtatott biokertben termő
zöldfűszereket, paprikát, paradicsomot, minicukkinit és minipadlizsánt, epret
pedig az étterem és a bár fogásaiban láthatjuk viszont.
Az InterContinental Budapest vendégeinek a
bárban is szeretnék bemutatni a minőségi magyar alapanyagokat, így hazai
pálinka és gin kerül a poharakba. A világhírű magyar találmányok ihlette
koktélok azokat az innovatív, izgalmas történeteket dolgozzák fel egy-egy
különleges italban, amiket akár a külföldiek is ismerhetnek – mint a
Rubik-kocka, a C-vitamin vagy a golyóstoll –, most pedig meg is kóstolhatják
őket extravagáns köntösben.
Szent-Györgyi Albert előtt tiszteleg az
ikonikus Vitamin C nevű koktél. A látványos, vodkaalapú koktélhoz mozsárban
apróra tört, fanyar ízű C-vitamin-tabletta kerül, a friss ízeket pedig a tonik
még jobban kiemeli. A citrussorbet és a Corso Elixír is saját készítésű, a
megpirított koktélparadicsomot és a friss fűszernövényeket pedig a biokert adja
hozzá.
A Live on the Terrace vendégei egészen
szeptemberig részesei lehetnek ennek a komplett gasztro- és zenei élménynek.
További információk: http://corso.hu/etterem/live-on-the-terrace/
-
Cocktails inspired by Hungarian inventions
Live on the Terrace returns to the Danube
Promenade
InterContinental Budapest’s Live on the
Terrace event series is back again this year. Visitors can enjoy live music,
DJs and culinary treats while sipping cocktails inspired by Hungarian
inventions created by the Corso team. All this with the backdrop of one of the
most beautiful sunset views Budapest can offer.
Thursday is all about Latin rhythms, this is
when the Mai Rumba band takes the stage in the bar, on Friday at Corso
Restaurant you can enjoy acoustic music. Besides the music a complete culinary
experience awaits you: with the highly fashionable Green Egg ceramic grill, you
can actively participate in the preparation of your own dinner. On Saturday a
DJ and a singer are responsible for jazzing up guests so that after a light
meal and some cocktails they are ready to explore the night life.
Having returned home after years of gaining
experience abroad Gergő Gullner chef is in charge of the restaurant’s kitchen
and his goal is to reinvent Hungarian traditions in the light of the
international influences he was exposed to. By transforming traditional dishes
he explores regional gastronomy spanning across borders from the Dalmatian
seaside to the mountains of Tatra in Slovakia. The emphasis is on using locally
available ingredients and using them in season. Sustainability is also a key
aspect; Gergő Gullner is an avid proponent of the globally popular „zero waste”
trend which aims to make use of every bit of the ingredients. On the rooftop of
the hotel there is a bio garden where herbs, paprika, tomatoes, zucchini,
eggplant and strawberries are grown which are then used at the restaurant and
the bar.
We’d like to introduce high-quality Hungarian
ingredients to the guests of the bar of InterContinental Budapest as well, so
we are offering Hungarian pálinka and gin. The cocktails inspired by
world-famous Hungarian inventions reframe in special drinks the exciting and
innovative stories which are hopefully familiar to foreign guests too – like
Rubik’s cube,vitamin C or the Biro’s pen –, and now they can also taste them in
an unexpected form.
The iconic Vitamin C cocktail is an hommage to
Albert Szent-Györgyi. The spectacular vodka-based cocktail includes sour
tasting vitamin C pills finely pulverized in a mortar and the fresh flavours
are highlighted by the addition of tonic water. The citrus sorbet and Corso
Elixír are also freshly prepared and the roasted cocktail tomatoes and the
fresh herbs come from the rooftop bio garden.
The guests of the Live on the Terrace can
enjoy the complex culinary and musical experience until September.
For further information please visit:
http://corso.hu/etterem/live-on-the-terrace/
A cikk, a Wineglass Communication sajtóanyaga alapján készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése