legvagányabb olaszrizlingek, rajnai rizlingek és a portugieser alapú házasítások mellett közel 20
fiatalos borász társaságában búcsúztatjuk a nyarat. Mindezt kétórás sétahajózással a Duna
legszebb budapesti szakaszán a Winelovers River Night vol.3. keretében augusztus 29-én.
„5-6 éve kezdődött minden. Akkor kristályosodott ki, hogy össze kell fogni és foglalni a régió borait.
Hamarosan megalakult a szervezet, majd 2016-ban elkészültek az első BalatonBorok” – mesél a
kezdetekről Pintér Zsolt, a Balatoni Kör boros „tagozatának” projektmenedzsere. Az idei évben már
19 pincészet mintegy 60 ezer palack, a szabályzatnak megfelelő BalatonBor forgalomba hozására
kapott engedélyt. Bármi is legyen a kifutása, a BalatonBor sok másik borvidék számára etalon lett.
2018-ban jött létre ehhez hasonlóan a PH-Érték, vagyis a borvidéki alapbor. „Lezajlott egy csendes
forradalom sok borvidéki borászatnál is, hatalmas fejlődés történt az ültetvények korszerűsítésétől
kezdve a pincetechnológián át a generációváltásig mindenhol. Eljött az a pont, hogy borvidékként
kommunikáljuk magunkat a közösség erejét bevetve, egységben” – mondja Illés Tamás, a
Pannonhalmi Főapátság pincészetének kereskedelmi és marketingvezetője.
Kicsit más történet a 2018-ban debütált villányi REDy márka, ott tulajdonképpen házon belül volt már egy előkép, jelesül a Villányi Franc. „Ennek a nagy formátumú, prémium bornak a fiatalos, bulizós, könnyed ellenpólusát, egy igazi, nyárestén akár lehűtve is kiváló bisztróbort szerettük volna
létrehozni” – mondja Kovács Boglárka Dóra, a márkát gondozó Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit
Kft. marketing vezetője. A célok és az eszközök közösek: az adott borvidékek (új) arcának megtalálása és kommunikálása.
Ennek egyik állomása az augusztus 29-i Winelovers River Night vol.3., ami több okból is különleges:
így együtt hárman Budapesten ritkán „lépnek fel”, a Dunán meg pláne nem. A vendégeknek most
egyetlen belépő áráért közel 50 bor kóstolására van lehetőségük, emellett beszélgethetnek a
három közösségi bormárka közel 20 nagykövetével is. A kóstolót választható vacsorafalatok mellé
a Kreinbacher Prestige Brut pezsgő kíséri. Limitált mennyiségben rendelkezésre állnak még helyek
a VIP részlegen, ahol elkülönített helyen kóstolhatnak a vendégek extra tételeket (Kreinbacher
pezsgőt és Szepsy bort). Mindeközben a hajó 19 órakor kifut, hogy két teljes órán át ringatózzon a
lemenő napban Budapest csodás kulisszái között (útvonal: Vigadó tér – Margitsziget – MÜPA –
Vigadó tér).
Időpont: 2019. augusztus 29., 18:00-22:00
Helyszín: Budapest Hajó, Vigadó tér
VIDEÓ HELYE https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=8xrpLogbwm4
A rendezvénnyel kapcsolatban még több részletet talál annak weboldalán, és Facebook oldalán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése