Egy könyvben minden izgalom Tokaj körül
Fél év csúszással, október 3-án érkezik idén a TokajGuide ötödik kiadása, az év egyik
legjobban várt boros kiadványa. A jelentősen bővített friss kötetben a 170 legizgalmasabb
borászat mellett helyet kapnak a régió legjobb éttermei, legújabb szálláshelyei és a
legkiválóbb rendezvények, fesztiválok, látnivalók, de interjúk is. Két jeles borászat pedig
hamarosan csillagot kap a neve elé az ősszel megjelenő, kétnyelvű kiadványban.
Tíz éve hiteles referencia Hegyaljáról
Fél év csúszással, október 3-án érkezik idén a TokajGuide ötödik kiadása, az év egyik
legjobban várt boros kiadványa. A jelentősen bővített friss kötetben a 170 legizgalmasabb
borászat mellett helyet kapnak a régió legjobb éttermei, legújabb szálláshelyei és a
legkiválóbb rendezvények, fesztiválok, látnivalók, de interjúk is. Két jeles borászat pedig
hamarosan csillagot kap a neve elé az ősszel megjelenő, kétnyelvű kiadványban.
Tíz éve hiteles referencia Hegyaljáról
A 2014 óta magyarul és angolul is kiadott TokajKalauz független borkalauzként jelenik meg,
és vonultatja fel hazánk talán legismertebb borvidékének értékeit. Lett ezzel Tokaj-Hegyalja
első számú referencia-kiadványa mára.
Fotópályázat, sok-sok izgalom, a boron is túl…
Noha a történelmi borvidék adja a fő témáját, az új kötet továbbra is vállaltan többről szól, mint egy egyszerű borkalauz. A könyv második felében bárki megtalálhatja a tartalmas kikapcsolódáshoz szükséges információkat legyen szó étteremtippről a Bodrog mentén, a legszebb várrom pontos történetéről vagy a leg felkapottabb szállások listájáról. Ha ez sem lenne elég, kapunk eligazítást egy egész heti hegyaljai program összeállításához is! A TokajKalauz kötelező kellék tehát a felejthetetlen tokaji élményekhez!
A 2023-as kiadás október 3-án jelenik meg a Borkollégiumban, ahol a szerző izgalmas vakkóstolón leplezi majd le az új csillagokat. (Regisztrálni a hello@tokajmagic.hu címen lehet.)
Aki pedig szeretne egy dedikált kötetet nyerni a premier előtt, a TokajGuide facebook oldalán fotópályázat indult, A Tokaji Terroir címmel, melyen a könyv mellett értékes fotós ajándékutalvány is nyerhető. További részletek itt.
Ripka Gergely a TokajKalauzzal 2021-ben Best European Wine Book Díjat vehetett át Párizsban a Gourmand International Awards-on (mely 1995 óta szemlézi a gasztronómiai témájú könyveket); 2023-ban pedig a rangos Borászok Barátja Díjat szavazta meg neki a Kárpát-Medence 50 legjobb borásza. Tizenöt éve publikál fotókat és cikkeket saját online felületein, neves bormagazinokban idehaza és külföldön is. A friss TokajGuide augusztus végéig még kedvezményesen előjegyezhető ezen a linken.
és vonultatja fel hazánk talán legismertebb borvidékének értékeit. Lett ezzel Tokaj-Hegyalja
első számú referencia-kiadványa mára.
“Csakis a borok minőségén és az időn keresztül mérhető teljesítmény tudja igazolni a színvonalat.” - vallja a kötet szerzője, Ripka Gergely, aki 2010 óta szüntelenül járja a régiót és keresi az eldugott kincseket, legyen az egy tehetséges új termelő, a legjobb pohár aszúhoz, panorámás kilátópont a tökéletes fotóhoz vagy a legizgalmasabb hétvégi rendezvény, ahol az egész család jól érezheti magát, és töltekezhet hasa és lelke, ha Tokaj felé veszi az irányt.
Nem csak a legjobbakról szól
A kötet végén ezúttal is Borkatalógusban böngészhető majd át az elmúlt 30-40 év legszebb, csillagos tokaji borainak listája. Ezek alapján a helyi birtokok is csillagos elismerést érdemelhetnek ki. A több, mint 200, napjainkban működő hegyaljai termelő közül eddig mindössze egy borász kapott 3 csillagos minősítést, ketten 2 csillagot és az öt 1 csillagoshoz idén két új név csatlakozik majd az októberi megjelenéssel. Mellettük húsz új pincészet is felkerül a térképre, köztük számos olyan is, mely csak az elmúlt pár évben bontogatja szárnyait izgalmas borokkal. Számukra is felületet kíván biztosítani a szerző minden új kiadással, hogy a kortárs színtér minél teljesebb összképet mutasson a TokajGuide-ban.
A kötet végén ezúttal is Borkatalógusban böngészhető majd át az elmúlt 30-40 év legszebb, csillagos tokaji borainak listája. Ezek alapján a helyi birtokok is csillagos elismerést érdemelhetnek ki. A több, mint 200, napjainkban működő hegyaljai termelő közül eddig mindössze egy borász kapott 3 csillagos minősítést, ketten 2 csillagot és az öt 1 csillagoshoz idén két új név csatlakozik majd az októberi megjelenéssel. Mellettük húsz új pincészet is felkerül a térképre, köztük számos olyan is, mely csak az elmúlt pár évben bontogatja szárnyait izgalmas borokkal. Számukra is felületet kíván biztosítani a szerző minden új kiadással, hogy a kortárs színtér minél teljesebb összképet mutasson a TokajGuide-ban.
Fotópályázat, sok-sok izgalom, a boron is túl…
Noha a történelmi borvidék adja a fő témáját, az új kötet továbbra is vállaltan többről szól, mint egy egyszerű borkalauz. A könyv második felében bárki megtalálhatja a tartalmas kikapcsolódáshoz szükséges információkat legyen szó étteremtippről a Bodrog mentén, a legszebb várrom pontos történetéről vagy a leg felkapottabb szállások listájáról. Ha ez sem lenne elég, kapunk eligazítást egy egész heti hegyaljai program összeállításához is! A TokajKalauz kötelező kellék tehát a felejthetetlen tokaji élményekhez!
A 2023-as kiadás október 3-án jelenik meg a Borkollégiumban, ahol a szerző izgalmas vakkóstolón leplezi majd le az új csillagokat. (Regisztrálni a hello@tokajmagic.hu címen lehet.)
Aki pedig szeretne egy dedikált kötetet nyerni a premier előtt, a TokajGuide facebook oldalán fotópályázat indult, A Tokaji Terroir címmel, melyen a könyv mellett értékes fotós ajándékutalvány is nyerhető. További részletek itt.
Ripka Gergely a TokajKalauzzal 2021-ben Best European Wine Book Díjat vehetett át Párizsban a Gourmand International Awards-on (mely 1995 óta szemlézi a gasztronómiai témájú könyveket); 2023-ban pedig a rangos Borászok Barátja Díjat szavazta meg neki a Kárpát-Medence 50 legjobb borásza. Tizenöt éve publikál fotókat és cikkeket saját online felületein, neves bormagazinokban idehaza és külföldön is. A friss TokajGuide augusztus végéig még kedvezményesen előjegyezhető ezen a linken.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése