"Történt ugyanis, hogy málnaszörp landolt a rozé fröccsben."
A mai kor borfogyasztó emberének talán ördögtől valóként hat az a gondolat, hogy a bort különböző szörpökkel ízesítsük.
De nagyon is nem újkeletű dolog ez. Már nagyon régóta létező fogalom.
Gondoljunk csak a spanyol Sangriara.
A vörösbor és a brandy találkozása, melyet citrommal és naranccsal bolondítanak meg némi cukorszirup és szénsavas víz hozzáadásával. |
Illetve a mai trendek is ezen piaci szegmens felé mutatnak.
Az idei nyár Törley slágere. |
A mi családunkban édesapám előszeretettel öntött különféle szörpöket a saját maga által készített borába, ezáltal kísérletezve az ízekkel.
Emlékszem mikor a régi nyarakon édesapám a kertben egy jóízű málnás boros fröcscsel hűsölt a lugas alatt. Gyerek fejjel természetesen nem értettem, hogy miért kell a málna szörpöt borral elrontani.
Kellemes volt a lugas alatt hűsölni a nyári melegben. |
Most felnőtt fejjel értem csak meg igazán, hogy milyen jól is tud esni egy ilyen koktél szürcsölgetése a kertben, a hűs lombok alatt.
Jöjjön tehát egy jól behűtött Bolyki rozé cuvée!
Természetesen egy ilyen tétel önmagában is megállná a helyét! |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése