Miért is gondoltam, hogy blogot írok a borokról?
Először is mert érdekelnek és szeretném rendszerezni ezen nemes nedűvel kapcsolatban szerzett tapasztalataimat.
Hol is kezdjem? Talán a legelején.
Általános iskolám névadója a híres szőlőnemesítő Mathiász János volt. Úgyhogy elég korán elkezdtem ismerkedni a szőlővel és a szürettel. Bár csupán 4-ik osztálytól folytattam ebben az iskolában a tanulmányaim, amikor is Katonatelepre költöztem szüleimmel.
Katonatelepen üzemel a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet, ami egy idő óta már a Budapesti Covinus egyetemhez tartozik.
Középiskolába a szintén híres szőlőnemesítő Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskolába jártam.
A tanüzemi gyakorlatok során sokat szüreteltünk. Nos akkor nagyon nem szerettem.
Szüleimmel is évente jártunk szüretelni. Leginkább Helvéciára.
De a szőlő természetesen otthon a kertünkben is megtalálható.
Később a borkészítéssel is elkezdtem ismerkedni. Kezdetkor leginkább a vörösborok érdekeltek, mivel egészségügyi hatásuk is meghatározó.
Leginkább Zweigelteket kóstoltam nagyrészt. De akkor még nem tudományos alapon inkább csak kólával.
Nagyon sokáig nem is ittam fehérbort. A fehérborokkal csupán pár éve ismerkedem.
Jelenleg pedig már mindenfajta féle szőlőből készülő bor érdekel. De ugyanúgy a különböző technológiai eljárással készülő tételek is érdekelnek.
Lényeg mindig a minőség! Na és persze a mennyiség! :)
Annak idején a magyar borok népszerűsítésére indított Magyar Bor Mindenkor reklám keltette fel az érdeklődésem a borok iránt. Azóta mindig figyelemmel kísérem a kampányokat, az új megjelenéseket.
Ajánlom minden borkedvelőnek a Kvízpart izgalmas boros kvízeit.
Illetve a Belga - Boros számuk is megadja a hangulatot egy finom bor elkortyolásához.
Ha kedvet kaptatok egy jó boros filmhez. 10 legjobb boros film.
Na és persze a Borfokoló blogom is ajánlom mindenkinek, ahol leginkább olyan témában születnek cikkek, amely téma velem szembejön, inspirál és általa új ismereteket szerzek és ezért szeretném veletek is megosztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése