Összes oldalmegjelenítés

2012. november 18., vasárnap

Borkomp - 2012




Történt egyszer, hogy a kuponos oldalakon akciósan találtam egy borkóstolót még hozzá hajón. Nagyon szeretem a hajókat és a borokat is, így tehát nem is születhetett volna más döntés mint sem venni két jegyet és várni az időpontot a Borkomp indulásáig.


El is érkezett az időpont és barátnőmmel nem is voltunk restek fel is szálltunk a Borkompra, amely a Jászai Mari téri hajóállomás 1-es kikötője, a Margit híd pesti hídfőjénél horgonyzott.

A belépőhöz kaptunk egy kupont, amelyen 10 rubrika szerepelt, ami 10 fajta bor megkóstolására adott lehetőséget.  A két órás rendezvényen, melyből egy óra a vízen történt - ugyanis a hajó kifutott és tett egy szép panorámás hajókirándulást a Dunán - elég idő jutott a kóstolásra.



A hajón a hazai borász-szakma jeles képviselői kínálták termékeiket, szám szerint tizen, köztük az „Év Borásza” díj győzteseitől egészen az olyan feltörekvő borászatokig, akikkel hamarosan nemzetközi szinten is találkozhatunk.



A borkóstolót először könnyű fehérborokkal kezdtük, Chardonnay, Irsai Olivér, Olaszrizling illetve fröccsöztünk is. Majd kóstoltam rosét is utána pedig következtek a vörösborok. Mondhatni ezekre már nem emlékszem, de finomak voltak.


 


Résztvevő borászatok:

István Borház, Dúzsi Pincészet, Monyók pincészet, Bujdosó Pincészet, Istvándy Pincészet, Koch Borászat, Zsirai Pincészet, Debreczeni Pincészet & Ferenczi Szőlőbirtok, Corvinus pincészet, Vabrik pincészet


 




Könnyű nyári kikapcsolódás volt ez a rendezvény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...