Összes oldalmegjelenítés

2013. március 17., vasárnap

Asztali-, táj-, minőségi bor

Mind bor, tudni kell, hogy 3 féle borminőség létezik.

Asztali-, táj- és minőségi bor. Ezeket nemrég nevezték át, de a lényeg ugyanaz.



Asztali borban bármit fel lehet használni (nagyon sok bennük az olcsó import szőlő, pl. Olaszországból), ezek is szőlőből vannak, megfelelő minőségűek, csak nincs tájjelegük, olyan ízjegyek, ami megkülönbözteti őket egymástól. Ezeket már 200-300 Ft-ért is tudni kell előállítani.

http://www.gastrovino.hu/log/gastrovino/termekek/20091114143842.jpg


Tájboroknál már lehet keverni az alapanyagot, de a legnagyobb részt adott borvidékről kell származnia, kisebbek a technológiai kötöttségek. Az árkategória 500-1500 Ft körül mozog.

http://www.engros.hu/kepek/dsc07843copy.jpg


Minőségi, védett eredetű bor esetében az alapanyagnak adott borvidékről kell származnia, be kell tartani bizonyos hagyományos technológiai előírásokat. Ezek a borok 1200-2000 Ft körül kezdődnek. Általában nagyobb üzemek képesek olcsóbban előállítani.

http://www.boraszportal.hu/kepek/hirek/bor_termekleirasok_20110621181510.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...