Összes oldalmegjelenítés

2013. március 3., vasárnap

BOR+ borkóstoló - 2013.02.28

A kóstolandó tételeket a Fabro pincészet biztosította.




A Bor+ és a Hónap Borászata program célja 2012 óta: 

- havonta egy kiválasztott borászatnak a csatlakozó helyszíneken történő országos bemutatása

- negyedévente egy helyszínen sok borászat bemutatása különleges programokkal


Most februárban a FLATLAB-t szállta meg a BOR+ -t.

A FLATLAB lakásműhely, mely hat fiatal tervező közös alkotóterét nyitja meg az érdeklődők számára. A műhely munkaterei egy bemutatóteremben egyesülnek– a reprezentatív vásárlói tér, mely kulturális események, és további vendégtervezők bemutatkozási terepe is egyben. A különböző alkotói területekről érkező alapító tagok ugyanis nem pusztán a munkafolyamatokba engednek betekintést, hanem a magyar design- és művészeti színtér aktív alakítására, változatos kulturális események befogadására vállalkoznak.



A kóstolót egy Siller fajtával nyitották a szervezők. Még sosem ittam ezt a fajta bort. Igazából nem is tudtam, hogy létezik. Ez bor a rosé és a vörösbor közötti kategória. Nekem nagyon ízlett.

Másodikként következett egy finom Kékfrankos. Ebből többször is kóstoltam, mert nagyon ízlett. Nagy testtel rendelkező igazi karakteres borként mutatkozott be. Párszor rá is kérdeztünk a szervezőktől, hogy lehetne-e venni a rendezvény ideje alatt egy palackkal. De sajnos azt mondták, hogy nem árusíthatnak viszont nyugodtan keressük fel a Vinórum Borházat és ott tudunk venni.


Végül az Érintés fantázianevet kapott Cserszegi Fűszeres habzóborral is megismerkedtünk közelebbről. A könnyű reduktív bor igazán friss volt. Egyből eszembe is idézte az októberi budafoki pince látogatáson kóstolt acéltartályos tételeket.


A rendezvényen képviseltette magát az Ihatóbb Magyarországért mozgalom elnöke, aki a borokról számos információval szolgált a rendezvényen való résztvevőknek.


A kóstoló igazán jó hangulatban telt szeretnék még pár hasonló kóstolóra ellátogatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...