Összes oldalmegjelenítés

2014. október 11., szombat

Szőlőfajták Magyarországon

"A Tokai szőlőhegyen két szál vessző."





Nézzük, hol találhatók meg Magyarországon a különböző szőlőfajták.

Fehérborok:

Furmint: Tokaj, Somló
Hárslevelű: Tokaj, Somló, Eger, Dél-Pannónia (Szekszárd, Villány)
Zéta: Tokaj
Sárga Muskotály: főleg Tokaj
Juhfark: Somló
Királyleányka: Balaton, Mátra, Észak-Pannónia
Kéknyelű: Badacsony
Irsai Olivér: Dél-Balaton, Észak-Pannónia
Cserszegi Fűszeres: Duna és Balaton borrégiók
Szürkebarát: Mátra, Balaton
Rajnai Rizling: Alföld, Balaton, Észak-Pannónia
Müller-Thurgau: Alföld, Balaton, Észak-Pannónia
Ezerjó: Kunság, Észak-Pannónia
Ottonel Muskotály: Észak-Magyarország
Fűszeres Tramini: Eger, Észak-Pannónia
Chardonnay: mindenhol, kivéve Tokaj és Somló
Olaszrizling: mindenhol, kivéve Tokaj
Sauvignon Blanc: szinte mindenhol

Vörösborok:

Kékfrankos: Eger, Szekszárd, Villány, Sopron
Pinot Noir: Eger, Szekszárd, Villány, Sopron
Portugieser: Eger, Szekszárd, Villány, Alföld
Kadarka: Eger, Szekszárd, Villány, Alföld
Cabernet Sauvignon: Eger, Szekszárd, Villány, BB, Hajós
Zweigelt: Eger, Dél-Pannónia
Shiraz: Eger, Villány, BB
Merlot: Eger, Balaton, Dél-Pannónia
Cabernet Franc: Szekszárd, Villány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...