Március 19-én ismét megrendezésre kerül a nagy Tokaji kóstoló. A rendezvénynek idén is a Corinthia Hotel Budapest biztosítja a helyszínt.
Magyarország legnagyobb tokaji kóstolóján közel 80 pincészet és 20 egyéb kiállító várja majd a kóstolóra érkezőket.
A borra szomjas vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül, az Aszú teremben nyugodt körülmények között kóstolhatják a tokaji borkínálat csúcsán lévő kizárólag 5 és 6 puttonyos aszúkat.
A rendezvény során a vendégek 7 féle mesterkurzus közül válaszhatnak:
Tokaj: álom vagy valóság? Hárslevelű terem, 12:30-14:00
Előadók: Demeter Zoltán és dr. Mészáros Gabriella
Elhivatottságuk a kiválóság: a Tokaj-Oremus elmúlt 15 éve, Furmint terem, 12:30-14:00
Előadó: Álvarez család
A Tokaji lösz titka a Hétszőlő borokon keresztül, Hárslevelű terem, 14:30-16:00
Előadók: Makai Gergely, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok birtokvezető és dr. Vitányi Béla geológus
A település és bora, mint márka, Furmint terem, 14:30-16:00
Előadók: Előadók: Polgár Attila, társtulajdonos - Tállya Wines (Tállya), Samuel Tinon, borász (Olaszliszka), Lenkey Géza, borász (Mád), Gróf Degenfeld Szőlőbirtok - Zsurki Sándor, borász (Tarcal), Oroszlán Tamás, kereskedelmi igazgató, Tokaj - Hétszőlő Szőlőbirtok (Tokaj), Jarecsni János, borász - Béres Szőlőbirtok (Erdőbénye), Naár Ferenc, borász - Pajzos-Megyer Pincészet (Sárospatak).
Tokaj a világpiacon: a megújult Tokaj Kereskedőház, Furmint terem, 16:00-18:30
Előadó: Áts Károly, főborász, Tokaj Kereskedőház Zrt.
Tokaji Borárverés, Hárslevelű terem, 16:00-18:30
Az árverést dr. Mészáros Gabriella, a Borkollégium igazgatója vezeti
A tokaji édes helye: Tokaj vs. Sauternes, Hárslevelű terem, 18:30-20:00
Előadó: Sánta Zoltán, AIWS és Weinakademiker, a Borkollégium lektora
A rendezvény szervezője a
Szakmai partnerek: | |||||||||
jegyértékesítő partner |
A tavalyi kóstolóról írt beszámolómat itt találjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése