- Hozzuk
magunkat a legjobb formába, ne legyünk túlságosan jóllakva, ne legyünk
éhesek, fáradtak, vagy esetleg náthásak. Az első korttyal öblítsük ki a
szánkat, köpjük ki.
- Hozzuk borunkat a legjobb formába: győződjünk meg róla, hogy felbontásig optimális körülmények között tárolták, majd hűtsük a megfelelő hőmérsékletre.
Ha a palackban üledék vagy borkőkiválás látható, ügyeljünk rá, hogy az
ne kerüljön a poharunkba. Próbáljuk mentesíteni magunkat az
előítéleteinktől.
- Keressünk egy alkalmas helyszínt: a szín vizsgálatához elegendő fényre, az illat
vizsgálatához tiszta, illatszerektől mentes levegőre lesz szükségünk.
Hogy az ízeket is jól érzékeljük, borkóstolás közben ne együnk,
ugyanakkor ne is közvetlenül fogmosás után kóstoljunk.
- Használjuk
a megfelelő eszközöket: egy tiszta, mosószermaradványoktól mentes,
vékony falú üvegpohárra biztosan szükségünk lesz. Észrevételeinket
jegyezzük le.
|
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése